Jelenleg itt van: Újszentmargita > Események > Árpád-házi Szent Margit ereklyéje Újszentmargitán

Árpád-házi Szent Margit ereklyéje Újszentmargitán
2013. január 27.

Újszentmargita Község Önkormányzata és az újszentmargitai Római Katolikus Egyházközség nagy szeretettel hívott mindenkit 2013. január 27-én 10 órára a szépen felújított Szent Margit Római Katolikus Templomba abból az alkalomból, hogy Exc. Főtisztelendő Bosák Nándor Püspök Úr ünnepi szentmisét celebrált és elhelyezte Árpád-házi Szent Margit csontereklyéjét, amelyet Eminenciás és Főtisztelendő Erdő Péter Bíboros Úr adományozott a településnek.

A templomot eredetileg Antióchiai Szent Margit tiszteletére szentelték, majd a török időkben történt elpusztulása után az új templom már Árpád-házi Szent Margit titulusát vette fel.

Az ünnepi szentmise után agapéra vártak mindenkit a Művelődési Házba. Nagyon jó a kapcsolat az egyházközség és az önkormányzat között, a megvendégelést Csetneki Csaba polgármester úr tette lehetővé.

13 órától Árpád-házi Szent Margithoz imádkozhattunk litániát, majd mindenki megtekinthette és tiszteletét tehette a relikvia előtt. E jeles eseményre a környező településekről szép számmal érkeztek zarándokok: Egyekről, Tiszacsegéről, Polgárról és Újfehértóról.

Aranyné Szalai Tünde

(A képek közléséért szíves köszönet Bíróné Nagy Csillának)

További hír a Kuríron: www.magyarkurir.hu

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page