Jelenleg itt van: Újszentmargita > Események

SZENT MARGIT TEMPLOMA MEGÚJULT
Templombúcsú és megáldás Újszentmargitán
2016. január 16.

Borús délelőttön autózunk az alföldi tájon, hirtelen elénk tárul az ég felé mutató, biztosan álló templomtorony. Újszentmargita. A harangszó szentmisére hív, ünnepire. A padokban ülő idősek és fiatalok hideg párát lehelnek. Fürkésző tekintetek keresik az ismerős arcokat, követik a boltívek, ablakáthajlások harmonikusan ismétlődő motívumait. Az oszlopok márványerezeteit figyelve agyunkon átsuhan a felismerés, de győz az elismerés az emberi munka iránt. Megnyugvás érződik, elkészültünk. A jószándék megvalósult.

[ képek ][ tovább ]

Árpád-házi Szent Margit ereklyéje Újszentmargitán
2013. január 27.

Újszentmargita Község Önkormányzata és az újszentmargitai Római Katolikus Egyházközség nagy szeretettel hívott mindenkit 2013. január 27-én 10 órára a szépen felújított Szent Margit Római Katolikus Templomba abból az alkalomból, hogy Exc. Főtisztelendő Bosák Nándor Püspök Úr ünnepi szentmisét celebrált és elhelyezte Árpád-házi Szent Margit csontereklyéjét, amelyet Eminenciás és Főtisztelendő Erdő Péter Bíboros Úr adományozott a településnek.

[ képek ][ tovább ]

Isten háza mindenkit hív!
2011. január 23.

Talán lehetne ez a cím a mottója a vasárnapi ünnepi szentmisének is, melyet az újszentmargitai templom megújulásának alkalmából Bosák Nándor püspök úr celebrált. Az újszentmargitai templom, megújult szép külsejével, valóban messziről hívja, várja az oda érkezőket, aminek, ezen a szép napos vasárnapon, valóban sokan eleget is tettek. Tiszacsegéről, Egyekről, Polgárról is érkeztek zarándokok, hogy együtt ünnepeljünk.

[ képek ][ tovább ]

Hamarosan teljesen megszépül a templom
2010. december 14.

Lassan végéhez érkezik az őszi időben elkezdődött felújítási munkálat. A pályázaton nyert 46.635.549 Ft, amely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében az Európai Unió jóvoltából állt rendelkezésünkre szemmel látható módon a legjobb helyre került. A szigetelés elvégzése után a külső fal munkálatai történtek, majd a régi nyílászárók cseréje ill. a tetőszerkezet javítása történt. Most a belső munkálatokkal végéhez közeledik a műemlék templom megmentése. 2010. december 17-én 11.30-kor lesz a sajtótájékoztató és a műszaki átadás. A templom ünnepélyes átadása később esedékes.

[ képek ]

Megújuló templom - elkezdődött a műemlék templom rekonstrukciója
2010. október 15.

Újszentmargitán október elején kezdetét vette az a munka, mely során a két éve viharkárt szenvedett templom tetőszerkezete megújul, elkészül a szigetelés, új nyílászárók kerülnek az épületbe és a vakolat is kijavításra kerül. Reményeink szerint ebben az évben befejeződnek a munkálatok, hogy az itt élő katolikus híveket szép környezet fogadja, amikor szentmisére jönnek és ami a legfontosabb: a Szent Liturgia végzését olyan helyen tudjuk végezni, amely Isten dicsőségéről tanúskodik.

Köszönjük mindazoknak, akik a pályázat megírásában, lebonyolításában segítségünkre voltak! Isten áldja meg őket bőségesen!

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege 43 millió forint.
2010. december 15.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page