Jelenleg itt van: Egyek > Események
Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó

„Eljöttek immár a bűnbánattartás napjai…”
2013. február 13.

A nagyböjt kezdetén, hamvazószerdán a Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda dolgozói és diákjai közös bűnbánati liturgián vettek részt. Itt közöljük a bűnbánati liturgia menetét és néhány fényképet.

[ képek ][ tovább ]

A Szentatya nagyböjti üzenete
2013.

Kedves Testvéreim!

A nagyböjti időszak a Hit évében értékes alkalmat kínál nekünk, hogy a hit és szeretet kapcsolatáról elmélkedjünk: arról, hogy milyen kapcsolat van az Istenben, Jézus Krisztus Istenében való hit és a szeretet között, amely a Szentlélek működésének gyümölcse és amely vezet minket az Istennek és másoknak való odaadás útján.

[ tovább ]

Téli tüzelő tíz családnak
2013. február 13.

A Karitász országszerte mintegy 18 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt. A téli hónapokban a Katolikus Karitász fokozott figyelmet fordít mindazokra, akik számára a hideg elleni védekezés komoly megpróbáltatást jelent. Az elmúlt hetekben már megkezdődött a Karitász tűzifa akciója, amely során 19 megyében, több mint 70 településen összesen 18 millió forint értékben osztunk szét tüzelő fát. Ez a mennyiség mintegy 850 rászoruló család számára jelent 1-1 köbméter tüzelőt, amely hetekig segít átvészelni a téli hideget.

[ képek ][ tovább ]

Népzsolozsma-misszió Egyeken
2013. február 15.

Népzsolozsma-misszió indult a Hit évében. Balogh Piusz O.Praem vezetésével a Gödöllői Premontrei Szkóla, egyházzenészek és énekes iskolások népzsolozsma-missziót indítottak a hit évében. Céljuk, hogy minél több templomba és plébániára eljuttassák az énekelt zsolozsma örömét. Elsőként 2012. november 20-án tartottak a Hermina műemlék-kápolnában énekes vesperást a Szentháromság tiszteletére, útnak indítva ezzel a népzsolozsma-missziót.

[ képek ][ tovább ]

Megemlékezés hősi halottainkról
2013. január 25.

70 évvel ezelőtt, 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, melynek következtében a közel kétszázezres 2. magyar hadsereg szinte teljesen megsemmisült. Idegenben kellett harcolniuk, hiányos ellátással, hiányos fegyverzettel, küzdve az embert próbáló mínusz 35 fokos hideggel. A doni katasztrófa a magyar hadtörténet legnagyobb veresége, idegen földön, négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában, magyar katonaság a keresztes háborúk óta nem harcolt ilyen messze a hazájától.

[ tovább ]

Újévi Orgonakoncert, Tárkányi Béla –díj átadása
2013. január 1.

Az újév első jelentős eseménye volt templomunkban január 1-én, kedden 16 órától Kovács Szilárd orgonaművész újabb nagysikerű koncertje. Kovács Szilárd jelenleg a Debreceni Megtestesülés Templom karnagya, több elismerés tulajdonosa, így harmadik díj a Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaversenyen, Legjobb magyar versenyző különdíj, Fischer Anni Zenei Előadóművészi Ösztöndíj, Debrecen Kultúrájáért Díj és Boldog Apor Vilmos Emlékérem.

[ képek ][ tovább ]

„Figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre buzdítsuk egymást” (Zsid 10,24)
NAGYBÖJT
2012. február 22.

A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti liturgia hangolja ugyanis a húsvéti misztérium megünneplésére mind a keresztségre készülőket a keresztény beavatás különféle fokozatai által, mind a hívőket is, akik visszaemlékeznek keresztségükre és bűnbánatot tartanak.

[ képek ][ tovább ]

Tátrai János Maróthi György-díjat kapott
2012. február 17.

Tátrai János bácsi, az egyeki egyházközség volt kántora, akolitus, 1958-ban költözött Egyekre feleségével. Tartalmas életútjának elismeréseként a Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata Maróthi György díjat adományozott neki. A díj azoknak adható, akik huzamosan kiemelkedő nevelő és oktató munkát végeznek a gyermekek, tanulók személyiségformálásában, képességfejlesztésében, tehetséggondozásában. Hosszú időn át kimagasló és eredményes pedagógiai tevékenységet folytattak, iskolateremtő munkásságuk elméleti és gyakorlati eredményeit a megye több oktatási intézményében hasznosítják.

[ képek ][ tovább ]

„Állj fel és menj! A hited meggyógyított.” (Lk 17,19)
Őszentsége, XVI. Benedek pápa üzenete a betegek XX. világnapjára
2012. február 11.

A betegek világnapja alkalmából, amelyet február 11-én, a lourdes-i Szűz Mária emléknapján tartunk, szeretnék újból lelki közelségemről biztosítani minden beteget, akik valamilyen intézményben vagy családjuk körében vannak, és szeretném kifejezni mindannyiuknak az egész egyház irántuk való szeretetét és gondoskodását.

[ képek ][ tovább ]

Berecz András Kossuth-díjas népmesemondó látogatott Egyekre
2012. január 12.

Berecz András Kossuth-díjas népmesemondó látogatott Egyekre, 2012. január 12-én. A teltházas előadás kicsiket és nagyokat egyaránt vidám órával ajándékozott meg. A művész úrral készült rövid interjú itt tekinthető meg, a Hortobágymenti TV szíves engedélyével.

[ tovább ]

Megújult az orgona
2011. december

Paulusz Frigyes orgona építő és javító mester jóvoltából, az egyeki templom orgonája felújításra került. A hívek nagylelkű adományából, mely a jótékonysági hangverseny kapcsán gyűlt össze, sikerült kitisztítani, újra hangolni és műszakilag átnézni a hangszert.

[ képek ][ tovább ]

Adventi kézműves foglalkozás
2011. december 17.

Advent folyamán a lelkigyakorlat hetében, kézműves foglalkozásra hívtuk és vártuk a hittanos gyermekeket. A Szent Ferenc karitász házban, hitoktatók és a Debreceni Máltai Játszótér munkatársai segítségével tartalmas és alkotó délelőtt zajlott. Karácsonyi díszek, kifestők és képek születtek az ügyes kezek nyomán. A találkozó végén a templomban rövid adoráció volt, a Szentségi Jézus előtt, majd meleg ebéddel zártuk a napot.

[ képek ]

Adventi koszorúkészítés
2011. november 30.

A Móra Ferenc Általános iskola vezetősége és a plébánia közös szervezésében adventi koszorúkészítésre hívtuk a családokat. Mintha ebben is próbára lettünk volna téve – mennyire hiszünk a Gondviselésben.

[ képek ][ tovább ]

Molnár Róbert tanúságtétele és adventi koszorúkészítés
2011. november 30.

Molnár Róbert polgármester nevét először a Szent István Rádió egyik műsorában hallottam. Valahol Budapesten missziós napot tartottak és ott vallott életéről. Annyira megérintett az, amit mondott és ahogyan mondta, hogy elhatároztam – élőben is szeretnék találkozni vele. De ne csak én, hanem sokan, mert ahogyan a megtéréséről beszélt, ahogyan életében felismerte Isten jelenlétét a legsötétebb órákban is, az másoknak is vigasztalás lehet.

[ képek ][ tovább ]

Bibliaórák Egyeken
2011. november 29.

Azt mondják a jó pap holtig tanul. Annyit tennék hozzá e bölcsességhez, hogy véleményem szerint egy jó pap hívei ugyanezt kell, tegyék. Több mint egy éve abban az örömben van szerencsém részesedni, hogy a szentírás olvasását egy kedves közösségben, okos vezetéssel művelhetem.

[ tovább ]


Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó
projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page