Jelenleg itt van: Egyek > Események
Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó

Új, páratlan gyóntatószékkel lett szebb az egyeki templom
2013. szeptember 29.

Szentírás vasárnapján, az ünnepi nagymise után áldottuk meg a plébániatemplom gyönyörű új gyóntatószékét, amely Papp Róbert egyeki asztalos mester és felesége, illetve munkatársaik alkotása. A templom felújítási munkálatai során a régi egyszerű, doboz alakú gyóntatószéket megszűntettük.

[ képek ][ tovább ]

Ars Sacra- Nyitott templomok éjszakája szeptember 14-én
2013. szeptember 11.

Idén első alkalommal csatlakozik a plébánia a templomok éjszakájához.
Szeptember 14-én 19 órától fáklyás keresztutat imádkozunk a Kálvária kápolnánál.
20.00 Bach orgona darabok hangzanak el Prokisch Sándor kántor/ének tanár közreműködésével,
20.30 a templom freskóinak bemutatása,
21.00 agapé, beszélgetés tea mellett.

A fesztivál alkalmából kiállítást rendezünk a templom liturgikus értékeiből az egyeki Móra Ferenc Katolikus Iskola imatermében.

[ Arc Sacra weboldala ]

Hittantábor: Tiszabábolna
2013. augusztus 20-24.

A Hit Évében Papp László atya meghívására Tiszabábolnára szerveztünk tábort az egyeki Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola tanulóinak. Augusztus 20-án kora hajnalban indultunk kerékpárral a Tiszához, majd onnan komppal keltünk át a szőke folyón Tiszadorogmára. Vasparipán folytattuk utunkat a célig. Közben élveztük a tiszai táj szépségét, a kerékpározás adta szabadságot.

[ képek ][ tovább ]

A zarándokkereszt Egyeken
2013. július 28.

Egyházközségünkben 2013 július 28-tól augusztus 3-ig láttuk vendégül a HIT évében indított zarándokkeresztet. Máriapócsról hozták el az egyeki hívek, ahol egyházmegyénk hármas jubileumot ünnepelt. Az esti misék után előadást hallhattunk az egyetemes zsinatok történetéről, melyet plébánosunk Papp László atya tartott. Két egymás utáni estén filmet néztünk XXIII. János pápa életéről, munkásságáról.

[ képek ][ tovább ]

"Mikor veszünk végre bátorságot magunknak? Mikor kezdünk valami jót tenni?"
2013. július 22-26.

Néri Szent Fülöpnek ez a híres kérdése ösztönözte a Szent József Plébánia és a Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola közösségét, hogy valami jót téve legalább egy hétre megóvjuk a gyerekeket az unatkozástól,a szülőknek pedig segítségére legyünk abban, hogy csemetéiket jó helyen tudhassák.

[ tovább ]

Trianon
2013. június 4.

"Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség" - Trianoni emléktáblát avattak Egyeken
1920. június 4. a magyar nemzet gyászos napja. Rengeteg emlékmű, emlékhely figyelmeztet arra a békediktátumra, melyet ezen a napon a nagyhatalmak országunkra, nemzetünkre kényszerítettek. Elvesztettük az ország 2/3-át, a magyar embereket országhatárok választják el. Erre a tragédiára emlékezik ilyenkor a magyarság. 93 évvel ezelőtt ezen a napon az országos gyász mellett, a harangok egy órán át tartó zúgása közben írták alá a Versailles-ban lévő Kis-Trianon nevű palotában azt a békeszerződést, amely a történelmi Magyarország feldarabolásáról döntött.

[ képek ][ tovább ]

Elsőáldozás
2013. május 19.

Elsőáldozás volt egyházközségünkben 2013. május 19. napján.

[ képek ]

Zarándoklat a HIT Évében
2013. május 11.

Egyházközségünk plébánosa, Papp László atya, május 11-én zarándok utat szervezett az egyeki, tiszacsegei és újszentmargitai híveknek. Zarándoklatunk célállomás a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika és Kegyhely volt.

[ képek ][ tovább ]

Templom búcsú
2013. május 1.

A Szent József Plébánia képviselőtestülete éves munkatervében úgy határozott, hogy templomunk névadójának mindkét névnapjáról templomi búcsú keretében emlékezik meg.

[ képek ][ tovább ]

Papi hivatások napja - Jó Pásztor vasárnapja
2013. április 21.

A Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1. c osztályos tanulói, a papi hivatások világnapja alkalmából, imádsággal köszöntötte Papp László atyát, iskolánk lelkészét és hittantanárát. Közös imával fohászkodtak Jézus Krisztushoz, hogy segítse és kísérje lelki atyánkat áldott kegyelmével a papi hivatás gyakorlásának útján.

[ tovább ]

Kerékpártúra
2013. április 14.

Az első napsütéses reggelek egyikén újra összegyűlt kis csapatunk a plébánia előtt, hogy „drótszamarainkra” pattanva Tiszacsege felé vegyük az irányt. Papp László atya indítványára az úton minden megállásnál egy tized rózsafüzért imádkoztunk az általunk fontosnak tartott szándékokra. Így - többek között- az utunk sikerességéért ajánlottuk fel első közös imánkat. A vízállásmérő 740 cm-t jelzett, már a gát lábánál állt a Tisza vize. Emiatt kissé megfontoltabban kellett haladni. Eme első meglepődésből magunkhoz térvén már gyönyörködni is tudtunk az ébredő természetben, a szántásra kimerészkedő őzikékben, a vígan daloló madarak hangjában.

[ tovább ]

A Szent József Templom nagyböjti lelki napja, templombúcsúja és a Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola imatermének megáldása
2013. március 16-17.

Március 16-án, szombaton 13 órától templomunkban Ft. Törő András diakónus úr vezetésével tartalmas és tanulságos lelkigyakorlaton vehettünk részt. A napközi imaórák a szexta és a nona elimádkozása után léleképítő elmélkedéseket hallgattunk a Tékozló fiú történetéről. Az imádságos lelkülettel előadott elmélkedéseket csendes adoráció és szentségimádás követte. Egész idő alatt lehetőségünk volt László atyánál a húsvéti szentgyónásunkat elvégezni.

[ tovább ]

Ferenc, az Úr 266. földi helytartója
2013. március 13.

Krisztus 266. helytartója – az eddigi Buenos Aires-i érsek 76 éves. Nevét Jean-Louis Tauran protodiakónus bíboros jelentette be a Szent Péter-bazilika középső loggiájáról. Az új pápa a Ferenc nevet választotta: az első alkalom ez az egyház kétezer éves történetében, csakúgy, mint az, hogy az új pápa a Jézus Társaság tagja.

[ tovább ]

Habemus papam!
2013. március 13.

A Habemus papam az új pápa megválasztását bejelentő rítus a konklávét követően. A bejelentést mindig a protodiakónus bíboros teszi latin nyelven a Szent Péter-bazilika ballusztrádjáról. A bejelentés után megjelenik a megválasztott új pápa ugyancsak a Szent Péter-bazilika ballusztrádján, és az első Urbi et Orbi áldását adja a téren összegyűltek jelenlétében.

[ tovább ]

XVI. Benedek este, pontban nyolc órakor lemondott.
2013. február 28.

XVI. Benedek este, pontban nyolc órakor lemondott. Ekkor vette kezdetét a "sede vacante" avagy interregnum időszaka, amely alatt az egyházat a bíborosok testülete kormányozza. A Római Kúria minden tisztségviselője ettől kezdve automatikusan elveszítette hivatalát, és a Vatikán ügyeit átmeneti "miniszterelnökként" az úgynevezett camerlengo, azaz bíboros kamarás intézi. 2007-es kinevezése óta ezt a hivatalt Tarcisio Bertone bíboros, államtitkár tölti be, aki a pápa után a második legfontosabb személy a Vatikánban. XVI. Benedek pápa lemondása után ritmikusan, több szakaszban követik egymást az események az egyház új fejének megválasztásáig és pápai szolgálatának ünnepélyes megkezdéséig. Március 1-jén a vatikáni posta alkalmi bélyeget bocsát ki a sede vacante idejére.

[ tovább ]


Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó
projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page