Jelenleg itt van: Egyek > Események
Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó

„Emlékeztető” a pásztori szolgálatra
2016. április 16-17.

Az egyeki hívek évről-évre a hortobágyi pásztorok viseletének egy-egy darabját adják ajándékba Papp László plébánosuknak a Jó Pásztor vasárnapján. Először egy pásztorbotot, azt követően egy kolompot, majd hortobágyi pitykés mellényt, idén pedig pásztoringet és gatyát kapott a hívei körében nagy tiszteletnek örvendő Papp László Plébános. László atya számára ez nagy megtiszteltetést jelent, mert ez a figyelmesség a pap és a hívei közötti jó kapcsolatot feltételezi. A Jó Pásztor vasárnapján stílusos köszöntéssel a helyi sajátosságokra, a hortobágyi pásztorkultúrára és ezzel a lelki-pásztor, mint a nyáját vezető pásztor küldetésére, szolgálatra irányítják a figyelmet.

[ képek ]

Vecsernye Szent Balázs püspök napján
2016. február 3.

Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárásáért esedeztünk ünnepén, február 3-án, délután 15.30. órakor az ünnepi vecsernyén. A tizennégy segítőszent egyike ő, ki a torokbaj s más testi nyavalyák mellett szívet, s lelket is gyógyított. A Krisztusról tanító, gyógyító orvos-püspökről már életében csodák keringtek. Az orvosok mellett a muzsikusok védőszentje is. Szent János Katolikus iskolánk apraja és nagyja együtt töltötte be szeretett templomunk belsejét e jeles ünnepen. A pártfogás kérése mellett a muzsikát is, mint mennyei zenét elővételezni jöttünk.

[ képek ][ tovább ]

Közösségben, az újév első napjától kezdődően
Tárkányi Díj Átadás
2016. január 1.

A máskor szokásos újév délutáni tompult fáradtság, most messze elkerülte az Egyeki Szent József plébánia környékét. A parkolók zsúfolásig telve, és a Tárkányi közösségi ház ünnepi terme is barátságos, nyüzsgő, életteli volt, ebben a szürkületi órában. Belépve a teraszról a kis tálaló konyhára láthattunk, ahol szorgos testvérek kezei a szeretetvendégség finomságait rakták tányérra, készítették elő az ünnepi asztalra a színes, ínycsiklandó csemegéket.

[ képek ][ tovább ]

Várjuk a királyt! – templomi játékunk eredményhirdetése
2015. december 20.

Tíz héten át tartó játékunk advent negyedik vasárnapján teljesedett ki, ekkor került az i-re pont, a kitartó gyermekek fejére pedig korona. Az október 11.-től december 13.-ig tartó megmérettetésben 54 gyermek rajtolt, s áldott célba érő 32 gyermek. Egy tíz részből álló puzzle-t kellett összegyűjteniük, melyet minden vasárnap, a szentmise után kaptak meg.

[ tovább ]

Adventi adakozás- jótékonysági hangverseny
Tegyük szebbé 20 család karácsonyát
2015. december 18.

Harmadik éve indítottuk el kezdeményezésünket, hogy karácsony ünnepéhez közeledve segítsünk rászoruló, nélkülöző testvéreinken. Indít erre bennünket Jézus felhívása: "Legyetek tehát irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas! Ne ítéljetek, és titeket sem fognak elítélni. Ne kárhoztassatok senkit, és benneteket sem fognak kárhoztatni. Bocsássatok meg, és bocsánatot fogtok nyerni. Adjatok, és adnak majd nektek is: jó és tömött, megrázott és túláradó mértékkel adnak majd az öletekbe. Mert amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak visszamérni nektek."

[ képek ][ tovább ]

Társasjátékos délután a plébánián
2015. december 12.

Játszani általában mindenki szeret. De miért jó játszani? És mi is az a társas-játék? Köznapi értelemben a társasjáték két vagy több játékos által játszott beltéri játékot jelent, jellemzően táblás játékot, és emellett (vagy akár helyette) az elemei kártyák, lapkák és jelölők is lehetnek. Jellemzője, hogy a játékosok a játék szabályait követve valamilyen cél elérésére törekednek. A játék öröme akkor jelenik meg, amikor van valódi küzdelem, melyben az ember képes felnőni a kihíváshoz, és az élmény először dominánsan, majd teljesen a játéktevékenység átélése.

[ képek ][ tovább ]

Munkatársi találkozó Tiszacsegén
2015. november 28.

Az új egyházi év hajnalán, 2015.11. 28- án, a Tiszacsegei Római Katolikus Templomba hívta Papp László plébános atya és a Tiszacsegei gondnokság egyházközségünk tisztségviselőit, hogy részt vegyenek az immár hagyományosnak mondható „munkatársak lelki napján”. A délelőtt 10 órától kezdődő programot Terciával kezdtük, majd a közös imádság után bemutatkoztak közösségünk tagjai, röviden szóltak szolgálatukról.

[ képek ][ tovább ]

Japán élményeim – Bencsik Dániel előadása
2015. november 27.

Egyházközségünk ifjú tagja tartott élménybeszámolót hetven napos Japán útjáról. Dani egyetemi program keretében végzett kutatómunkát, de mellette volt alkalom az ország egyéb nevezetességeivel is megismerkedni.

[ képek ][ tovább ]

Mindenszentek – autómegáldással
2015. november 1.

Ma mindenszentek főünnepe van. Az szóban a "fő" előtag utal arra, hogy ez az ünnep a legrangosabb ünnepeink közé tartozik. Ám az igazság az, hogy ennek az ünnepnek a tartalma körül teljes a félreértés az ünnep körül kialakult rossz szokások miatt. Ennek az ünnepnek semmi köze nincs a temetőhöz és a halottakhoz, még kevésbé a halálhoz.

[ képek ][ tovább ]

Rekollekciós nap szerzetesekkel
2015. október 22.

A Kenty Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde és Általános Iskola által megrendezett hagyományteremtő szerzetesnap méltó folytatásaképpen az idei tanévben is sor került a rekollekciós napra, melyet október 22-én öt szerzetesrend együttműködésével és szeretetével ünnepeltünk meg.

[ képek ][ tovább ]

Képzés tanároknak a Szent József Plébánián
2015. szeptember 28-30.

2015. szeptember 28- 30. között Egyeken „Felkészítés a hátrányos helyzetű roma tanulók nevelésének sajátosságaira a katolikus köznevelési intézményekben” címmel 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés zajlott az „Új tartalomfejlesztések a KPSZTI- ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél” TÁMOP-3.1.17-15-2015-0010 pályázat keretén belül.

[ képek ][ tovább ]

Keresztelés Egyeken
2015. október 18.

Újra felajánlottuk óvodánk és iskolánk gyermekeinek a lehetőséget, hogy akik még nem részesültek a szent keresztségben, a Szűz Anya októberi hónapjában jelentkezzenek. Tizennégy gyerek lett Isten gyermeke ezen a napon. Az óvoda és iskola támogatta és segítette missziónkat, ők gyűjtötték össze a jelentkezőket, tájékoztatták a szülőket és bátorították a gyerekeket. Köszönet érte! A fotókat Deli Gábor készítette. Neki is köszönjük!

[ képek ][ tovább ]

Szentkúti zarándoklat
2015. október 17.

A hagyományos római rítushoz tartozó hívek zarándoklatát október 17-én, szombaton tartották Mátraverebély-Szentkúton. A zarándokok fogadására 10.00-kor került sor, ezután gyónási lehetőséget biztosítottak a helyi ferences atyák. Varga Lajos püspök úr ünnepélyes bevonulása a templomba és a liturgiát előkészítő imádságok 11.30-kor kezdődte, a latin nyelvű szentmise pedig 12.00-kor. 15.15-kor Loretto-i Litániát és vesperást imádkoztunk, a zarándokok 16.15-kor keltek útra.

[ képek ][ tovább ]

Palánki Ferenc a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye új megyéspüspöke
2015. szeptember 21.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóközleménye
A Szentatya szeptember 21-én Palánki Ferencet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki. Ünnepélyes beiktatásáig az egyházmegyét Bosák Nándor püspök, mint apostoli kormányzó vezeti.

[ tovább ]

Ismét egy szép példa az összefogásra
2015. szeptember 11.

Egyházközségünk ismét jelesre vizsgázott szeretetből és segítség nyújtásból. A Szent János Katolikus Iskola egyik beteg tanulója javára adománygyűjtést hirdettünk a júliusi hónapban.

[ képek ][ tovább ]


Első | Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Következő | Utolsó
projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page