Jelenleg itt van: Egyek > Események

Egyházmegyénk kispapjait láttuk vendégül
2016. december 10.

Advent 2. hetének szombatján, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papnövendékei, az egyházmegyei kirándulásuk alkalmával Egyekre látogattak, Papp László plébános atyához.

Egyekről nagyon sok pozitív élménnyel és kellemes tapasztalatokkal tértünk haza. Nem is számítottunk rá, hogy egyházmegyénk határán lévő egyeki plébánia ilyen jelentőséggel bír, hiszen Tárkány Béla plébános atya a Szentírás-fordító munkáját itt végezte. Kirándulásunk során László atyával megtekintettük, Egyek Kálváriás temetőjét, amely egyedülálló és ahol Tárkány Béla édesapja nyugszik. Hálásak vagyunk az Istennek, hogy ilyen felejthetetlen élményekkel is megajándékozott minket.

A plébánián megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel fogadtak bennünket. Ahol kellemes beszélgetésben volt részünk. Példaértékű számunkra Papp László plébános atya tevékenysége, melynek köszönhetően, a plébánia épülete mellett a templom is megújulhatott. Valamint egy szívvel-lélekkel tevékenykedő fiatalos lelkipásztort ismerhettük meg személyében, aki mint kispap testvéreit látott vendégül magánál, és osztotta meg velünk lelkipásztori tapasztalatait.

Vasas Sebestyén I. évf.

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page