Jelenleg itt van: Egyek > Események

Ütősök – vonósok – fúvósok
Adventi hangverseny Egyeken
2016. november 27.

Advent első vasárnapján különleges hangversennyel készültek az egyeki AMI tanárai és kamaratársaik.

Az Alapfokú Művészeti Iskola szeptemberi indulása óta több koncertet is szervezett az egyeki közönségnek. Barkóczi Zoltán művészeti vezető irányításával november 27-én, Advent első vasárnapján újabb élménnyel gazdagodhattak a jelenlévők.

Koltai Brigitta hegedűművész Tanárnő kamaratársa Szives Márton ütőhangszeres művész, Pro Scientia Aranyérmes és Országos Tudományos Diákköri Konferencia I. helyezettje, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karáról érkezett hozzánk. Első műsorszámukként Saint-Saens : Fantasie című darabját adták elő, mely eredetileg hegedűre és hárfára íródott. Átiratát Szives Márton készítette hegedűre és marimbára hangszerelve. Ezt követően Keiko Abe: A tengerpart emlékei c. mű hangzott el marimbán. (A marimba vélhetően afrikai eredetű ütő-dallamhangszer, keretre erősített, keményfából készült, hangolt lapokból áll, melyeket gumifejű, pálca alakú verőkkel szólaltatnak meg.)

Iskolánk trombitaművész tanára, Fógel Erik rézfúvós együttessel kápráztatta el a közönséget. A kvintett tagjai: Fógel Erik és Miskolci Máté – trombita, Győri Fanni Kata – kürt, Parádi Dávid – harsona és Nagy Ferenc – tuba. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának jelenlegi és végzett hallgatói. Műsorukban Bach egy kantátáját, Charpentier: Te Deum híres darabját és a mindenki által jól ismert karácsonyi dalt, a Csendes éjt adták elő.

A hangverseny végén a jelenlévő gyerekek különleges élményben vehettek részt: a legbátrabbak lehetőséget kaptak kipróbálni a marimbát.

A Karácsonyra készülve, Advent negyedik vasárnapján, december 18-án délután az iskola első emeleti aulájába várjuk szeretettel az érdeklődőket!

Zsom Melinda

[ képek, videók ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page