Jelenleg itt van: Egyek > Események

A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola végzett diákjainak koncertje
2016. november 20.

Az egyházi év végén, Krisztus Király vasárnapján a szentmisét követően koncertet adott a nemrég alakult Modus Novus Kamarakórus.

Tagjai a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola már végzett diákjai. Sokan közülük jelenleg is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói vagy már végzett tanulói. Karnagyuk Végh Mónika, aki a Zeneművészeti Szakközépiskolában zeneelmélet és szolfézs tanárként dolgozik. A kamarakórus fennállásának első koncertjét Egyeken adta.

Műsorukban a kórusmuzsika gyöngyszemeit hallhattuk, egészen a régi idők korából napjaink kortárs zeneszerzőinek munkájáig. A közel fél órás előadás sokaknak nyerte el tetszését.

„Nagyon köszönjük a fellépési lehetőséget! Igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot. A több hónapnyi munka meghozta a gyümölcsét: sikeres koncertet adhattunk, elégedett vagyok a kamarakórus teljesítményével. A magam és a teljes kórus nevében mondhatom, hogy csodálatosan éreztük magunkat. Köszönjük a vendéglátást és a szívélyes fogadtatást! Szívesen visszalátogatunk a jövőben is.” – mondta Végh Mónika karnagynő a műsor végén.

A szeptemberben indult zeneiskola céljai közzé tartozik, hogy az egyeki gyerekeknek és lakosságnak lehetősége legyen színvonalas és minőségi zenei élményeket szerezni.

„Ahogy Kodály Zoltán mondta: ”... a környékre kisugárzó működéssel, hangzó életre bírni a néma berkeket.” Igyekszünk a lehető legszínesebben bemutatni a hangszerek és kamaramuzsikálás lehetőségeit. Változatos koncertekkel szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a zenetanulás áldásos hatásaira, a közösségépítési lehetőségekre. Ennek állomása volt ez a mai koncert is, ahol a jelenlévők az énekes kamarazenélés rejtelmeibe kaptak egy kis betekintést. „ – nyilatkozott Barkóczi Zoltán, a zeneiskola művészeti vezetője.

Advent első vasárnapján, november 27-én 11.30–12.15 időtartamban folytatjuk koncertsorozatunkat:
Az érdeklődők az ütőhangszerekkel, rézfúvós hangszerekkel és hegedűvel találkozhatnak. Mindenkit szeretettel várunk!

Zsom Melinda

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page