Jelenleg itt van: Egyek > Események

Alma-adomány idén másodszor
2016. november 16.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász Szervezetének jóvoltából idén már másodszor jutott nagyobb mennyiségű, kiváló minőségű alma Egyekre, ahol a helyi Karitász önkéntesek segítségével néhány napon belül kiosztásra került a rászoruló családoknak illetve a helyi katolikus iskola és óvoda diákjainak.

Az egyházmegye 52 csoportjának önkénteseit várták szeptemberben az egyházmegyei Karitász Tokaji úti raktárához, hogy a finom gyümölcs eljuthasson a rászorulókhoz – mondta Mészáros László, az egyházmegyei karitász igazgatója. – Egy uniós program keretében a nagykállói TÉSZ Kft.-től érkezett a gyönyörű szállítmány: összesen 1650 doboz almát osztottak szét a családoknak. Az adomány a Polgár–Debrecen–Fehérgyarmat–Tuzsér–Rakamaz ölelte területen 52 településre jut el, a szétosztásban ezer Karitász önkéntes segített. Ők nemcsak a gyümölcs eljuttatásából vették ki a részüket: előzetesen ők mérik fel és írják össze, hogy kik kapják meg a karitász felajánlásait – legyen szó ruhaneműről vagy tartós élelmiszerről. Októberben újabb kamion érkezett, így tartós, elálló almafajtát tudtunk eljuttatni a rászorulókhoz. Mészáros László Karitász igazgató jóvoltából egy darab kályhát és több kiló burgonya is eljutott Egyekre.

Köszönjük a helyi Karitász önkéntesek gyors munkáját, amivel elősegítették, hogy az adományok minél hamarabb a családokhoz kerülhessenek.

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page