Jelenleg itt van: Egyek > Események

Az AMI bemutatkozó koncertje a Zene Világnapján
2016. szeptember 30.

2016. szeptember 30-án 17.00 kezdettel köszöntötte a jelenlévőket az egyeki Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zeneművész szakos tanári kara.

Az ünnepi hangversenyt a Zene világnapja alkalmából rendezték meg, mely kiváló alkalom volt az új tagintézmény pedagógusainak bemutatkozására is: Szeptembertől az egyeki gyerekeknek lehetőségük van hangszer és ének tanulmányokat folytatni az iskolában. A gyerekek szüleikkel együtt hallgathatták meg a sokszínű koncertet:

Első fellépőként az egyeki származású Visztra Bernadettet hallhatta a közönség. Bernadett most kezdte tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában klarinét tanszakon.

Lóránt Dorottya és Storcz Laura hegedű és fuvola duójával kápráztatta el a hallgatókat. Zongorán Demeter Krisztina, Botos Réka és Spolár Barbara mutatták meg tehetségüket. Szólóban hallhatták Laskai Lászlót klarinéton -, Kurucz Jánost nagybőgőn -, Koltai Brigittát hegedűn játszani. Zsom Melinda énekhangjával varázsolta el a közönséget, kamaratársa orgonán Bereczki Ákos volt. Közös zárószámként Albinoni- Adagio című híres műve hangzott el.

A koncert megszervezését és zenei kíséretek biztosítását Barkóczi Zoltán művészeti vezető vállalta magára, aki így nyilatkozott a hangverseny végén:

"Reméljük, hogy minden kedves résztvevő jól érezte magát és kellemes zenei élményekkel tért haza otthonába. Szerettük volna, ha a gyerekek és szüleik látják, érdemes zenét tanulni. A hasznos időtöltésen túl számos kedvező hatása van a zenei tanulmányoknak, amelyek segítik a gyerekeket az iskolai feladataik ellátásában is. Ez a mai koncert kiváló lehetőség volt nekünk, hogy a Zene világnapján népszerűsítsük a zenei foglalkozásokat és egyben a tanárok is megmutassák rátermettségüket. Célunk, hogy a jövőben még közelebb vigyük az emberekhez ezeket a kulturális alkalmakat, hogy minél többen ismerhessék meg a muzsika örömét."

Zsom Melinda

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page