Jelenleg itt van: Egyek > Események

Beszámoló a hittan táborról – Tiszabábolna
2016. augusztus 8-12.

A tiszabábolnai hittanos nyári táborban kísérőkkel együtt 30 fő vett részt augusztus 8-12. között. A táborhely a Balázs Vendégházban volt, amely egy teljesen felújított 100 éves parasztház részből és az újonnan hozzáépített apartman részből áll. Tiszabábolna környékének mezősége és a Tisza-tó északi-keleti területének vadregényes területei, és élővilága lenyűgözőek. A Tisza túrák alatt megismerkedtünk a környék nevezetességeivel. A programokból: vízitúra, helyi termék – gyékénykötés, csigatészta készítés, falusi portával való ismerkedés, póni lovaglás, kézműves foglalkozás, horgászati foglalkozás, Borsodi Mezőségben növényhatározás, állatfelismerés, sportfoglalkozás, bibliai vetélkedő a hét programjain megismertekből, éjszakai bátorságpróba. A napi közös imádságok, szentmise, Illés prófétával való tematikus ismerkedés képezték a lelki programot, a napi őrangyalos játék segített a gyakorlati megvalósításában. Esti közös játékok, számháború színesítették az együttlétet

„Mindennek meg van a maga ideje”... ezzel a mottóval indult az idei hittanos nyári táborunk- s valóban, VÉGRE ennek is eljött az ideje! A magunk részéről, mi, felnőttek, akik már több éve részesei vagyunk ennek a testet-lelket felüdítő pár napnak, csak annyit tudnánk elmondani, hogy nagyon jó volt! Ezért, hogy ne mitőlünk kapjanak hírt a kedves olvasók, most a gyerekek beszámolója alapján próbálunk számot adni Illés prófétával közösen megélt időnkről. S reméljük, kedvet csinálunk másoknak is a következő táborra.

Lányok szobája ( Lilike és Sára )
„Megérkeztünk a táborba és sok új játékot tanultunk. Kedden megtanultunk gyilkososat játszani, ami nagyon tetszett nekünk. Szerdán az idővel játszottunk. De persze templomba is elmentünk. És őrangyalosat is játszottunk.„

Lányok ( Dorka, Panna, Angi és Helcsi):
Tiszabábolnára hétfő délelőtt érkeztünk meg biciklivel. Első nap számháborúztunk, ami nagyon elnyerte a tetszésünket, játszottunk, beszélgettünk, pihentünk. Este templomba mentünk. Templom után összeültünk játszani, és kiderült, hogy ki kinek az őrangyala, amit reggel húztunk ki.
2. nap áttekertünk Tiszadorogmára. Ott láthattunk csincsillákat, kutyákat, bárányokat és pónikat, amiket „meglovagoltunk”. Átmentünk egy kézműves házhoz, ahol készítettünk kézzel csigatésztát, majd közösen játszottunk és színeztünk. A Tiszánál megmártóztunk és kenuzni is lehetett, ezt nagyon élveztük.
3. nap: Délelőtt 15 kilométeres biciklitúrát tettünk a közeli tanyákhoz. Majd: eljött a várva várt VÍZICSATA! 3 csónakból locsoltuk egymást, nagyokat nevetve. Nem vette kedvünket az eső, a közös társalgóban nyomozósat játszottunk, alig tudtuk abbahagyni!
4. nap: sajnos elromlott az idő, délelőtt ezért játszottunk egy nagyon klassz játékot. Szerencsére délután kisütött a nap és fociztunk, ami nagyon izgi volt.
5. nap: Sajnos ma kell hazamennünk. Nagyon élveztük ezt a tábort, szeretnénk még maradni. Délelőtt egy itt nyaraló budapesti csoporttal két focimeccset játszottunk, egyet megnyertünk, egyet pedig elveszítettünk. Köszönjük, hogy itt lehettünk.

Plébánia Team

[ képek ]

projekt támogatás

© 2010–2015. Egyeki Római Katolikus Plébánia - Minden jog fenntartva. Készítette: www.it.stoni.hu
Valid XHTML page